mandag den 29. november 2010

Teenagecoaching

Har du teenager i familen er det måske værd lige, at tjekke dette link ud :-)


Teenagecoaching: "Teenage-coaching er et kæmpestort hit i USA og i Australien, og nu er det efterhånden også blevet mere almindeligt i Danmark."

Hvordan man går i stykker uden at falde fra hinanden

Har haft stor glæde og fornøjelse af, at læse Mark Epstein`s bog:


"Hvordan man går i stykker uden at falde fra hinanden" -
 Et buddhistisk syn på helhed.


Mark Epstein er psykiater med egen praksis og er praktiserende buddhist. Han kommer med sit eget syn og bud på hvordan vi kan integrere traditionel vestlig psykologi og buddhistisk visdom.


Vil komme med et par udpluk fra bogen som måske kan skabe nysgerrighed,  inspiration og lyst til at læse bogen :)


  • vi har ikke brug for perfektion - vi har brug for et sind, der er i stand til at være generøst.
  • at af dække ubehagelige følelser får dem ikke til at forsvinde, men sætter os i stand til at   praktisere tolerance og forståelse ved hele vores væsen.
  • vi behøver ikke at kurere enhver neurose vi skal bare lære hvordan vi undgår at blive fanget i dem.
  • Buddahas psykologiske lære: Vrangforstillinger er sindets tilbøjelighed til at drage   forhastede konklussioner. Det er når sindet påklistrer tingene en defination og så fejlagtigt tror at definationen er den faktiske oplevelse.
  • hvis der findes et øjeblik hvor vi stiller vores bagage fra os og bevæger os væk fra vore begrebsorienteret tankes dominas er det under orgasmen.
  • den frustration vi føler i forhold / kærster spejles af den frustration vi føler i forhold til vores eget sind.
  • det er den særlige sammensmeltning af ærefrygt og værdsættelse af nydelse der kendetegner de bedste seksuelle oplevelser.
  • vi behøver ikke at adskille vores intime følelsesliv fra vore spirituelle liv.
  • det kan imidlertid ikke lade sig gøre at opleve begær uden at opgive en hvis del kontrol.

fredag den 26. november 2010

Lidt underdrejet...

Som så mange andre har jeg lige pt. overgivet mig til forkølelsen - ikke med min bedste vilje - nogen ting kan man gøre noget ved - andre ikke - så hvorfor ikke få det bedste ud af situationen ?


Bøgerne, dynen, fjernbetjeningen, pc`en, Zymelinen, papirslommetørklæder, skriveblokken, kaffen osv. indenfor rækkevidde - jeg har overgivet mig - ingen grund til, at kæmpe imod - tager lige en timeout - den tid det nu tager... :-) men smukt er det at kigge ud på sne og solskin - god weekend !

onsdag den 24. november 2010

Endnu en gang hypnose...:)

Har i dag været til endnu engang test og hypnose. Er dybt taknemmelig for, at kunne være en del af dette videnskabelige forsøg.


Det opleves så utrolig givende......Kan tydelig mærke, at der er forskel i mine præstationer i test før og efter jeg har modtaget hypnose - oplever at jeg har nemmere ved, at gengive en tekst efter, at jeg har modtaget hypnose - har en større grad af sikkerhed og hurtighed - tror på at det er reelt det jeg oplever - men kan jo ikke få det bekraftet endeligt før forsøget er færdigt og så bliver evalueret.


Selve hypnosen er meget behagelig og afslappende. Der bliver givet forskellige instruktioner undervejs som langsomt - men sikkert - guider mig til steder, tanker, forstillinger som jeg ikke havde drømt om.


Kan ikke lade være med, at stille mig selv spørgsmålet om "dørerne" i hovedet / hjernen hele tiden har været der - men blot ventet på, at den rigtige nøgle blev sat i låsen ?


Har indtil nu ved hjælp af  hypnosen oplevet, at befinde mig tilbage i perioder af mit liv før hjerneskaden og hvordan det både huskes, føles og opleves, da alt endnu var intakt i hjernen - ligeledes har jeg befundet mig 5 år ude i fremtiden og mærket, set og oplevet hvilke muligheder der ligger - kan blot konstatere, at det var tæt på - om ikke - det bedste sted jeg nogensinde har befundet mig :))

mandag den 22. november 2010

En dag på børnebiblioteket.

Noah hilser på kamelen.
Den anden dag var jeg på biblioteket med mit barnebarn Noah som vi efterhånden har besøgt rigtig mange gange. Noah var ikke fyldt 1 år første gang vi var der og han fik sit eget lånekort. Har altid selv haft meget glæde af at bruge biblioteket - også da mine egne børn var små - både til bogudlån og teaterforstillinger.


Noah elsker vores biblioteks besøg - har efterhånden en fast rutine - dromeraren - som vi kalder kamelen skal hilses på - og så ind - helst i let løb - og lige scanne om alt nu stadig er der: den store frakke, bogkasserne, gravkoen, pc`en med Postmand Per spillet osv.
Når vi så har fundet vores bøger, leget med tingene, hilst på et par børn, spillet Postmand Per på computeren osv. er vi ved, at være klar til, at gå ud og låne vores bøger. Noah skal helst være med i ALT -  så han sidder klar til, at køre hans lånekort igennem - så kan mormor lige taste pinkode og så er det ellers bare, at bippe bøgerne
..........og der er rigtig mange :)



Noah spiller Postmand Per.
  
Her sidste gang var det så til min store overraskelse, at vi mødte en  far med sin 3 årige datter der kiggede forundret på mig og spurgte mig:  "Låner I bøger ?" 
Først tænkte jeg: Nu joker han - vi er på et bibliotek - så ja - vi låner bøger, men det var skam ingen joke.

Han stod med en dvd som han skulle låne til datteren - men ingen bøger
- det mente han var alt for tidligt - det vil sige - hans kone synes det var for tidligt !


Jeg kunne blot fortælle, hvor meget fornøjelse og glæde Noah  har af  bøgerne og den gode snak der kommer ud af det.




Det der måske var mest slående for mig - var hvor meget faderen referede til, hvad moderen til deres FÆLLES barn synes og mente datteren skulle præsenteres for og faderens tilsyneladende stiltiende accept af dette.

Noah er bare vild med gravkøer :)






Jeg vil håbe, at jeg en anden gang møder faderen på biblioteket og hvor det er ham der gjort sig nogle tanker om, hvad hans datter måske også kunne blive præsenteret for..........;)



fredag den 19. november 2010

Hypnose hjælper hjerneskadede

Hypnose hjælper hjerneskadede: "- Det er næsten som at få et nyt liv, siger hjerneskadet, som har fået hypnose-behandling på Hammel Neurocenter.
Klik på linket - her har du også mulighed for, at høre indslaget  fra P4 Østjylland - klik på : hør indslaget

onsdag den 17. november 2010

Hjerneblødninger og hypnose

Har været så heldig, at komme med i et forsøg på Århus Sygehus. For snart mange siden blev jeg ramt af 2 hjerneblødninger - i 1988 og igen i 1990. Efter dels operation og strålebehandlinger på Karolinska sygehus i Stockholm skulle livet forsøges favnes igen. Jeg har været så heldig, at jeg ikke pådrog mig lammelser eller andet fysik.Mine besværligheder har bestået i kognitive problemer. Uforståelig træthed - problemer med hukommelsen - delt opmærksomhed - koncentrationsbesvær - migræne -  men altsammen nok til, at opleve frustrationer over, at nogen gange er der bare så meget jeg gerne vil - men hovedet / kroppen siger fra.
Her i foråret blev jeg så opmærksom på, at der var et forskningforsøg, hvor målgruppen netop var voksne med sen-hjerneskader som mine. Det var da ikke mindre en fantastik, at erfarer, at der måske er en chance for efter så mange år, at forbedre de skader jeg havde fået. :-)
Forsøget består af en masse test, EEG målinger og hypnose. Igennem en bestemt form for hypnose (ikke noget hokus-pokus) mener man, at kunne forbedre de vanskeligheder som er opstået - det er jo ikke mindre en fantastisk. Forsøget kommer til, at strække sig over et par måneder og vil ende op med en evaluerling og målinger af før og efter resultater. Føler mig meget heldig og glad for, at kunne være med i forsøget som gerne skulle ende op med gode resultater både for mig selv men som er brugbare - ikke mindst for andre som evt. kommer til, at blive ramt af den form for hjerneblødninger i fremtiden.
......fortsættes....

søndag den 14. november 2010

Wayne Dyer - When you change the way you look at things

Det foregår alt sammen inden i os selv.....giv dig tid til, at lytte - måske det kan bidrage til en positiv forandring for netop dig... :-)

lørdag den 13. november 2010

Nærvær - opleve verden igennem et barn

Dejlig fredag - regn og rusk - ind og ud - blev våd adskillinge gange i dag - nogen ting kan man gøre noget ved - andre kan man ikke  - så hvorfor bruge energi på det ! Vejret er som det er - take it or leave it !
Skulle hente mit barnebarn på 1 år og 9 mdr i vuggestuen i dag. Som sædvanlig bliver jeg modtaget med masser af snak, smil og åbne arme. Skal lige sige goddag til diverse traktorer, gravkøer osv som han stolt viser frem. Får sagt god weekend - tjekker ud - tøjet på og så lige ud på legepladsen og sige farvel til den største vandpyt - ikke noget brok over vejret her - det bekymrer vi os ikke om :-) På cyklen - stadig med efterårsvejret der kærligt - men bestemt omfavner os - hov - en vi kender - dejligt at blive overrasket - mormor`s kæreste - ej, skal vi vende cyklen og tage på cafe - super den er Noah lige med på. Noah indtager cafeen - studere nøje udvalget af boller og kage - får sig besluttet - skal da også lige ha valgt sig en juice.Så er det tid til, at sætte sig ned og nyde det valgte.At betragte det nærvær et barn har i forhold til, at indtage et måltid er et helt studie i sig selv. Bollen bliver nøje undersøgt og mindsanten om de ikke har gemt nogle rosiner indeni - genialt - og brikjuicen der med velbehag bliver drukket - sugerøret er i sig selv en ting der nøje bliver undersøgt - for til sidst, at forsvinde ned i kartonen. Okay nu hvor sugerøret er væk og juicen er ved, at være tom så kan man jo lige undersøge om man ikke kan åbne sådan en karton så man kan få sugerøret op igen. Kan blive dybt fascineret af børns evne til nærvær og fordybelse - nogen gange skal vi måske selv stoppe op og opleve lidt mere af verden med barnets øjne - tror det vil være en givende øvelse......
Noah.

torsdag den 11. november 2010

Muligheder................;-)

Du har to valgmuligheder i dag:

du kan vælge at være i godt humør eller
du kan vælge at være i dårligt humør.

Hver gang, der sker noget slemt, kan du vælge at være et offer eller du kan vælge at lære af det.

Hver gang nogen kommer til dig og klager, kan du vælge at acceptere deres klager eller du kan vælge at pege på de positive sider i livet.
Du vælger, hvordan du skal reagere på situationerne.
Du vælger, hvordan folk skal påvirke dit humør.

God fornøjelse med DIT valg...;)



Til syvende og sidst er det dit valg, hvordan du vælger at leve DIT liv !

onsdag den 10. november 2010

Hvorfor vente til man bliver 85 år.................?




Komfortzonen.............

Har du gjort dig nogle tanker om komfortzonen ?

Måske du ubevidst lever dit eget stille fredelig liv og det er egentlig meget godt eller hvad ?

Der kan være mange grunde til, at vi lever vores liv som vi gør - måske har vi truffet nogle bevidste valg som skal bærer os derhen hvor vi ønsker - men hvad nu hvis vi ikke har og ikke er bevidste om det, - hvad så ?

Forandring er muligt i det øjeblik vi ønsker det og vil det ! - det er vores egne tanker der kan spænde ben og eftersom det er vores egne tanker og ikke andres - så kan vi - du og jeg jo selv styrer dem  - er det ikke fantastisk ? :-)
Har så tit hørt, at når mennesker blliver ramt af alvorlig og måske ligefrem livstruende sygdom - så er noget af det første der dukker op af tanker:

Hvad er det egentlig der er vigtigt for mig i mit liv !

Hvorfor ikke stille sig selv spørgsmålet inden man fx. bliver ramt af sygdom eller ligefrem får en pistol for panden ?

Er det komfortzonen der er på spil ?
Er det her og nu nemmere, at lade stå til og være tilfreds med godt nok og ikke bedst ?
Er det fordi man ikke vil det nok ?
Er det ens egne overbevisninger der fortæller en, at andet ikke er muligt ?
Er det ens omgivelser man lader sig styrer af ?
Er det alle ens egne mere eller midre gode undskyldninger der forhindre en ?
Er man bare ikke det sted i sit liv, hvor man tør miste fodfæstet uden vel og mærke at miste sig selv
Er det fordi.....................................................?

søndag den 7. november 2010

"Date din indre styrke"

Jeg har i weekenden været til et fantastisk 1 dags seminar :

"Date din indre styrke"

som Anina Fryd og Christina Aros afholdte
- 2 super dygtige og inspirende kvinder.

Indholdet for dagen var hvordan man kan skabe mere balance, selvaccept, kærlighed, mere forbindelse mellem sit hoved og hjerte og deraf mere succes i sit liv.
At bruge alle ens kvaliteter.
At kunne accepterer sig selv fuldt ud - så man bliver i stand til, at leve et autentisk liv -
tage fat i sine drømme, mål og gøre dem til virkelighed.

Med udgangspunkt i de overbevisninger vi hver i sær bærer rundt på startede rejsen............

At finde en overbevisning som er så stærk og måske direkte ødelæggende, at den i al for mange år har spændt ben for det du allerhelst vil opnå i livet.
Finde ud af på hvilken måde denne overbevisning har begrænset en  og måske stadig gør det - og finde læringen i dette.

Give overbevisningen den opmærksomhed den skal ha` - for så at være i stand til, at give slip på denne overbevisning. Blive konkret så der kan handles på det. Stille sig selv spørgsmålet: "Hvilken specifik handling kan jeg gøre i dag for, at denne del bliver en sund del i mig så jeg ikke bliver begrænset"?

Alt sammen igennem visualisering.

Hvis man ikke er tilfreds i sit liv - er det nemt nok at finde undskyldninger for, at det ser ud som det gør - og dermed lade stå til og gøre sig selv til offer - men i det øjeblik vi tager ansvar kan vi begynde, at handle og dermed påvirke vores eget liv positiv i den retning vi ønsker...........:-)

Er du blevet nysgerrig på, hvad disse 2 kvinder måske kan inspirere dig med - i dit liv
- så kan du finde dem her :

http://www.spiritualdivorce.dk/

http://arosbyaros.dk/

torsdag den 4. november 2010

A Complaint Free World

Mener ikke selv jeg er den største beklager men derfor kan man jo godt udfordre sig selv og se hvor det bringer en hen :-) I morgen har jeg båret dette lilla armbånd i 21 dage og det har på mange måder været en dejlig vej at gå - sat mange tanker igang og givet mig inspiration på flere planer - se videoklippet nedenfor -
kan varmt anbefales :-)..............................fortsættes i morgen....;)

Will Bowen Part 1

tirsdag den 2. november 2010

Til eftertanke...

I aftes var jeg til arrangement i den lokale Hjerneskadeforening. Vi skulle bla. se en film  "den svære skaal"  om, hvordan man kan leve et godt og givende liv - på trods af en tragisk begivenhed som hjerneblødning eller blodprop i hjernen. En meget livsbekræftende historie fyldt med humor.Det der faktisk var mest slående var de fremmødte som selv enten er sen-hjerneskadet eller pårørende - og deres rungende grin og kommentar undervejs i filmen. Netop det, at kunne genkende sig selv - på en meget uhøjtidlig måde - og se det komiske i det tragiske.Dejligt befriende - så er man trods alt nået et stykke vej ! Efterfølgende snak og ikke mindst sang var da kun med til, at gøre aftenen ekstra berrigende.Tænk en aften i selskab med 8 mennesker kun fyldt, at latter, opmuntring, sang og ikke en beklagelse - hvornår har du sidst været i sådan  et godt selskab :-) ?